2030 Sürdürülebilir Kalkınma Ajandası Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Toplantısı

3 Nisan Pazartesi günü Beytepe, 4 Nisan Salı günü Sıhhiye yerleşkelerinde gerçekleştirilen 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Ajandası Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Toplantısı'na, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal, Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Üyeleri'nden Prof. Dr. Utku Perktaş ve Doç. Dr. Pınar Gözen Ercan, Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver konuşmacı olarak katıldı.

Hacettepe Üniversitesinin Sürdürülebilir Kalkınma Taahhüdü ve Toplumsal Katkı Politikası çerçevesinde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda yapılan faaliyetlerin daha görünür kılınması ve geliştirilmesini amacıyla yapılan bu toplantı, Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’ın konuşması ile başladı. Konuşmasında, üniversitelerin eğitim ve araştırma ile beraber üç temel misyonundan biri olan toplumsal katkının geliştirilmesi ve görünür hale getirilmesinin altını çizen Prof. Dr. Güran, Hacettepe Üniversitesi olarak yürütülen faaliyetlerde toplumsal katkı boyutunun önemsendiğine dikkat çekerek toplumsal katkı alanında üniversitemize özgü bir model geliştirilmesi için çalışıldığını ifade etti. 

Doç. Dr. Pınar Gözen Ercan, Sürdürülebilir Kalkınma Ajandası hakkında detaylı bilgilendirme yaparak Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Amaçları’ndan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ilerleyen tarihsel yolculuğa değindi. Doç. Dr. Ercan, her bir bireyden uluslararası topluma kadar her düzeydeki sorumluluklardan ve üniversitemizin sunmakta olduğu katkıdan bahsetti.  

Prof. Dr. Utku Perktaş ise her bir Sürdürülebilir Kalkınma Amacı ile ilgili bilgiler vererek, araştırma faaliyetlerini bir ya da birden fazla Sürdürülebilir Kalkınma Amacı ile ilişkilendirmenin mümkün olabileceğini örneklerle anlattı.  Toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver de, üniversitemizin toplumsal katkı faaliyetlerinin Toplumsal Katkı Politikamız ve 2023-2027 Stratejik Planımızdaki ‘Toplumsal hizmetin kapsam ve niteliğini geliştirmek’ amacının hedefleri doğrultusunda önceliklendirilerek planlandığını vurgulayarak, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın faaliyetlerle ilişkilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Toplantılar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal’ın konuşmasının ardından soru, katkı ve geri bildirimler ile sona erdi.