7. Farmasötik Gelişim Günleri Hacettepe'de gerçekleştirildi

Üniversitemiz Farmasötik Gelişim Topluluğu tarafından düzenlenen 7. Farmasötik Gelişim Günleri, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Başta Hacettepe Üniversitesi olmak üzere Ankara ve çevre illerden pek çok eczacılık öğrencisi tarafından yoğun talep gören kongrede 900’den fazla katılımcı ağırlandı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal, üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülberk Uçar, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Ankara Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Cumhur Cem Abbasoğlu, Farmasötik Gelişim Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Gökçen Telli ve Farmasötik Gelişim Topluluğu Başkanı Belinay Çelik tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi Dans Sporları Topluluğu tarafından Atatürk’ün Son Dansının anısını yaşatması adına dans gösterisi gerçekleştirildi.

Kongrede bilim, sürdürülebilirlik, girişimcilik gibi bilgilendirici ve ilham verici 11 oturum; oturumlarla eş zamanlı yürütülen aromaterapi, cinsel sağlık gibi temalarla 8 atölye gerçekleştirildi. Kongre kapsamında Türkiye’nin ilk biyoçeşitlilik müzesi olan Hacettepe Üniversitesi Biyosfer Müzesi’ne de bir gezi gerçekleştirildi. Fuaye alanı ise Hacettepe Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu iş birliğiyle açılan Ankara temalı sergi, Hacettepe Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve Hacettepe Genç Yeşilay Topluluğu’nun oluşturdukları farkındalık masaları, oyunlar ve çeşitli bölümlerde öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilip ilk üç öğrencinin ödüllendirildiği poster sunumları yarışmasıyla zenginleştirildi.

Aynı zamanda fuaye alanında yer alan stantlar ile katılımcılar ve firmaları buluşturarak doğrudan iletişim kurulması ve doğru bilgi edinimi hedeflendi. Ücretsiz sunulan bu imkanlarıyla 7. Farmasötik Gelişim Günleri, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.