Anadolu Ajansı ve Hacettepe Üniversitesi Ar-Ge Çalışmaları Alanında İş Birliği Protokolü

Protokol kapsamında, AA tarafından üretilen dijital veri ve bilgilerin yönetilmesinde, yapay zeka sistemlerinin kullanımının artırılması konusunda üniversite ile iş birliği yapılacak.

Bu çerçevede, bilgi yönetiminde otomasyon sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla AA Ar-Ge Merkezi çalışanları ile üniversite bünyesindeki akademisyenler ortak çalışmalar gerçekleştirecek. AA Ar-Ge Merkezi tarafından yürütülen projelere Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafından akademik destek sağlanacak.

Makine öğrenmesi ve yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı protokol, ulusal ve uluslararası projelere, AA ve Hacettepe Üniversitesinin birlikte katılmalarına imkan sağlayacak.