Ankara'nın İlk Üniversite Başarı Merkezi Hacettepe Üniversitesi'nde

Hacettepe Üniversitesi, dünyanın en büyük üniversite ağı niteliğindeki uluslararası Frankofoni Üniversite Ajansı (AUF-Agence universitaire de la Francophonie) ile protokol imzaladı. Protokol uyarınca, Türkiye'nin üçüncü "Üniversite Başarı Merkezi" Hacettepe'de açılıyor. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü içinde kurulacak ve AUF'in katkılarıyla gerekli teknolojik alt yapıyla donatılacak merkez, Ankara'da ilk olacak.

Başlıca amacı, Fransızcanın araç olarak kullanılacağı tüm alanlardaki her türlü bilimsel etkinliği desteklemek olan Merkez, öğrenciler başta gelmek üzere, Hacettepe Üniversitesi'nde Fransızcaya ya da Frankofon kültüre ilgi duyan herkese açık olacak.