Beytepe Yerleşkesi C Nizamiye’nin açılışı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinin batı tarafında yer alan C Nizamiye’nin açılış 18 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, senato ve yönetim kurulu üyeleri, üniversitemiz daire başkanları, akademik ve idari personeller katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, C Nizamiye’nin üniversitemize erişim açısından çok önemli bir konumda olduğunu belirterek şunları söyledi:
“İlk atandığımız dönemde, Teknokent’in olduğu yerdeki son otobüs duraklarının orada bir nizamiye açılabilir mi, kampüsün batı tarafından ulaşım daha kolay hale gelebilir mi diye Teknokent yönetimiyle sohbet etmiştik. Bu fikir evrilerek bu noktaya geldi. Kampüsümüzün konumu ve bu yol düşünüldüğünde aslında geçmişte bunun bir planlamasının yapıldığı çok açık gözüküyor, geçmiş yöneticilerin bunu ön gördüğünü düşündüren bazı şeyler gözlemledik. Burda bir yol vardı ve bu güzergaha ağaç dikilmemişti. Sonrasında gördük ki, devamında bir imar yolu var. Yani bir şekilde bu planlanmış ve biz bunu realize edebiliriz diye düşündük.”

“30 BİN KİŞİNİN REFAHINI DÜŞÜNDÜK”
Rektörümüz Güran, yol çalışmasına nasıl başladıklarını ve karşılaştıkları sorunları paylaşarak sözlerine şöyle devam etti:
“Yolun alt yapısıyla ilgili bir çalışma yapılması gerekiyordu. Komşu sitelerimizin de imar yoluna ilişkin bir takım tasarrufları vardı. Dolayısıyla bütün bunların yönetilmesi gerekiyordu. Kampüste yaşayan yaklaşık 30 bin kişinin kampüse daha rahat erişimini sağlayacak bir takım çözümleri iletmemiz gerekiyordu. Onların refahını düşünmek istedik. Nihayetinde bu yolu Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığının vermiş olduğu bütçeyle, kendimiz ihale ederek bütün alt yapısını ve nizamiye binasını realize ettik. Bugün açılışını yapıyoruz.”

C Nizamiye’nin açılmasının, yerleşkede yaşayan öğrenci ve personel için büyük bir avantaj olduğunu belirten Prof. Dr. Güran, “Kampüste yaşayan insanlar bu nizamiyenin açılmasıyla artık trafikte çok vakit kaybetmeyecek. Bu yolu yürüyerek kullandığınızda da marketlere, kafelere, toplu taşıma araçlarına ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Herkesin işini kolaylaştıracak bir yol.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, yerleşkeleri daha da güzelleştirmek adına ellerinden geleni yaptıklarını da sözlerine ekleyerek “Geçmiş yöneticilerimiz, hocalarımız buraları koruyarak geliştirerek bize emanet etti. Biz de bizden sonraki yöneticilere bu üniversiteyi çok daha iyi imkanlara sahip bir şekilde devredeceğiz” dedi.