Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nün projelerine bir yenisi eklendi.

Avusturya Federal Eğitim, Bilim ve Araştırma Bakanlığı tarafından desteklenmekte olan,  “Sparkling Science” Programı başta her okul düzeyindeki çocukları olmak üzere, tüm toplumu bilimsel araştırma süreçlerine katmayı amaçlayan Yurttaş Bilimi projelerini destekliyor. Bu program kapsamında fonlanan, Hacettepe Üniversitesi’nin bilimsel işbirliği ortaklarından biri olduğu Bilgi Sirki Projesi, JKU Linz Üniversitesi’nden Airan Berg koordinatörlüğünde, üniversitemizde ise Doç. Dr. Selay Arkün Kocadere yürütücülüğünde 01 Eylül 2022 – 31 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Öğrenme-öğretme teması altında yer alan projenin temel amacı, erken yaşta araştırma ve bilimsel keşif için coşku ve merak yaratmak; gençleri kendilerini değişim yaratan aktif bireyler olarak görmeye teşvik etmektir. Bu bağlamda sanat, bilim ve eğitim alanından uzmanlar ve farklı okullardan yaklaşık 980 öğrenciyle çalışmalar gerçekleştirilecektir.