Buluş Şenliği’ne Hacettepe Damgası

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Ozan Kaya, Engin Göktan, Beste Elibol ve Sueda Boztürk, Dr. Türkay Onocak tarafından yürütülen “CEV-469 Innovative Environmental Projects” isimli seçmeli kapsamında hazırladıkları projeyle katıldıkları Buluş Şenliği’nde “Hobiciler” kategorisinde birincilik ödülü kazanmıştır.  Proje, ayrıca “En Sıradışı”, “En Sanatsal” ve “En Ağır Tasarım” Ödüllerine de layık görülmüştür. Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl kendi arasında ve Güney Kaliforniya’daki okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak aynı format ve içerikte düzenlenmekte ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılmaktadır.