CANSAT 2018 Model Uydu Yarışmasında Öğrencilerimiz Dünya Dördüncüsü

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan Hacettepe İnsansız Hava Araçları (İHA) Topluluğu, ABD’de düzenlenen CANSAT 2018 Model Uydu Yarışması’nda dünya dördüncüsü olmuştur. Bu yıl ikinci kez katıldığı yarışmada Hacettepe Üniversitesi’ni bölüm öğrencileri Kadir Serhat Altıntığ, Alp Demirel, Mustafa Eryılmaz, Burhan Kaplan, Ramazan Kurban, Berkay Küçükkılavuz, Melisa İrem Uzun ve Mustafa Anıl Yiğit ile Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçe ve Edebiyatları Bölümü öğrencisi Miray Özbay temsil etmiştir. Danışmanlığını Dr. Dinçer Gökcen’in yürüttüğü İHA Topluluğu, yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden ön elemeleri geçerek katılan 41 takım arasından sıyrılarak dördüncü sıraya oturmuştur.