Çevre Mühendisliği öğrencileri Buluş Şenliği'nden 2 ödülle döndü

Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Türkiye'de 17'ncisi düzenlenen Buluş Şenliği yarışmasından başarıyla döndü.

Doğuş Üniversitesi-İstanbul Dudullu Kampüsünde 10 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen yarışmaya, Çevre Mühendisliği 4. sınıf seçmeli dersi olan “CEV-492 Special Topics in Environmental Engineering” kapsamında iki cihaz tasarımı ile katılan öğrenciler, "Hobiciler" kategorisinde birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görüldü.

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl kendi arasında ve Güney Kaliforniya’daki okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenleniyor ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılıyor. Yarışma düzenleyicileri, uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (buluş) yaparak çözmeye davet ediyor. Her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar tasarlanmış problemi, belirlenen kural ve koşullara uyarak çözecek buluşların yarıştırıldığı Buluş Şenliğinde, yarışma birincisi jüri tarafından değil, ölçüm ve sayım yoluyla belirleniyor.

Şenliğe katılan yarışma ekibi:      

  İsmail Tarık Şenkal (Çevre Mühendisliği)

  Eren Pamuk (Çevre Mühendisliği)           

  Ramazan Kaan Demirci (Jeoloji Mühendisliği)

  Ahmet Semih Çetiner (Çevre Mühendisliği)

  Nuh Akarsu (Çevre Mühendisliği)

 

Ayrıntılı bilgi için: https://bulussenligi.com