Deprem bölgesindeki arkeolojik alanlarda durum tespiti yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine Kahramanmaraş merkezli depremlerden olumsuz etkilenen arkeolojik kazı alanları ve ören yerlerinin durum tespitine yönelik bir bilim heyeti oluşturuldu. Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin’in koordinatörlüğünde 4 farklı üniversiteden 5 akademisyenin yer aldığı bilim heyeti; Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa illerinde kapsamlı incelemelerde bulundu.

Bu bölgelerde UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı, Göbekli Tepe ve Arslantepe’nin de yer aldığı toplam 30 arkeolojik kazı alanı ve ören yeri ziyaret edildi. Yapılan incelemelerde, bazı arkeolojik alanlarda küçük çaplı hasar olmakla birlikte, genel olarak önemli bir tahribat tespit edilmedi.