Engelsiz Hacettepe

Edebiyat Fakültesi, Alman Dili ve Edebiyatı 2015 yılı mezunu, Ankara Fatih Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Gamze Kılıç, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen “Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi”ne konuşmacı olarak davet edildi. Kas erimesi nedeniyle uzun yıllardır tekerlekli sandalye kullanan ve pandemi döneminde entübe edilmesinden dolayı oluşan trakeostomili nedeniyle solunum cihazına bağlanan Kılıç'ın, zirvede yaptığı konuşma birçok kişiye umut oldu.

Hacettepe Üniversitesinde aldığı lisans eğitimi, yandal ve katıldığı Erasmus programlarıyla bilgi ve özgüven kazandığını belirten Gamze Kılıç, konuşmasında öğretmenliği hakkında bilgi vererek kendi hikayesini paylaştı. Kılıç’ın konuşması; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından takdirle karşılandı.