Hacettepe Üniversitesi Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğine Üye Oldu

Üniversitemiz, 20 Mayıs 2024 tarihinde Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) 7.Genel Kurulunda birlik üyeliğine kabul edildi.
Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen genel kurula; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Macaristan’dan üst düzey yetkililer, üniversite rektörleri ve birliğe üye üniversitelerin temsilcileri katıldı. 
Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurulunda üniversitemizi, Rektörümüz  Prof.Dr. Mehmet Cahit Güran temsil etti.
Üniversitemizin de Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusunun görüşüldüğü genel kurul toplantısında söz alan Rektörümüz: Üniversitemizin uluslararası arenada bir marka olduğunu, dünyanın birçok ülkesinden gelen uluslararası öğrencilere kucak açtığını, üniversitemizin ata yurtlarından Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrenci kardeşlerimizin ortak evi, otağı olduğunu belirterek, TÜRKÜNİB’ in bundan sonraki faaliyetlerine en üst düzeyde katkı sağlamada istekli olduğunu belirtti. 
Rektörümüz, TÜRKÜNİB üyeliği konusundaki teşvikleri ve destekleri için Sayın YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a, üyelik sürecinde gösterdikleri ilgi ve destek için Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV’e, Genel Sekreter Yardımcısı Sadi JAFAROV’a, Türk Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalat MURADOV’a teşekkür ve şükranlarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.