Hacettepe’de “100. Yıl: Türkiye Cumhuriyeti ve Ulusal Lider Haydar Aliyev” konferansı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutladığımız 2023 yılının, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 100. doğum yılına denk gelmesi vesilesiyle üniversitemizde “100. Yıl: Türkiye Cumhuriyeti ve Haydar Aliyev” adlı bir konferans gerçekleştirildi.

26 Nisan günü Sıhhiye Yerleşkesinde gerçekleştirilen konferansa, Azerbaycanlı milletvekili Fezail Ağamalı, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Reşad Memmedov, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, üniversitemiz senato üyeleri, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev’in kutlama mektubunun okunmasıyla başlayan etkinlik, Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’ın açılış konuşmasının ardından Fezail Ağamalı, Reşad Memmedov ve Prof. Dr. Vilayet Veliyev’in konuşmalarıyla devam etti.

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yonca İldeş moderatörlüğünde bir de panel gerçekleştirildi. Panele, Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emirullah Mehmetov ve üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Pınar Oran konuşmacı olarak katıldı. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, konuşmacılara günün anısına teşekkür belgesi ve Hacettepe heykeli takdim etti. Rektör Güran, 26 Ocak 1994 tarihinde senato kararıyla Haydar Aliyev’e uygun görülen, “Uluslararası İlişkiler” alanında “Onursal Doktora” belgesinin ve senato kararının bir nüshasını Reşad Memmedov’a teslim etti.

Kültür Programı ile devam eden etkinlikte Ankara Devlet Konservatuvarının, “Azerbaycan’dan Anadolu’ya” topluluğu ile birlikte hazırladığı eserler; Arzu Kurbani, Muhsin Kurbani, Azer Gaffarzade, Evren Şen ve Prof. Dr. Cenk Güray tarafından seslendirildi. Ardından, Azeri sanatçılar Elgün Guliyev ve Prof. Dr. Hacıbaba Adiloğlu tarafından verilen konserle etkinlik sona erdi.

Haydar Aliyev’in “Onursal Doktora” ya layık görüldüğü senato kararına aşağıdaki uzantıdan ulaşılabilir.

/fs_/images/senato_karari_page-0001.jpg