Hacettepe'de 7 bin 220 öğrenci mezun oldu

Hacettepe Üniversitesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenleri, Beytepe Yerleşkesi Açık Hava Tiyatrosu ve Sıhhiye Yerleşkesi Açık Amfi’de gerçekleştirildi. Ön lisans ve lisans eğitimini tamamlayan 7 bin 220 öğrenciye diploma verildi. 12 Temmuz’da başlayıp 21 Temmuz’a kadar devam eden mezuniyet törenlerinde binlerce öğrenci gururla keplerini havaya fırlattı.

16 fakülte, 1 konservatuvar, 2 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulundan mezun olan 7 bin 220 öğrencinin diploma aldığı törenlerde; Hacettepe Üniversitesinin kurumsal youtube kanalından yapılan canlı yayınlar sayesinde on binlerce kişi de töreni izleme fırsatı buldu.

Üniversitemiz tören komitesi tarafından hazırlanan program akışında; fakülte/konservatuvar/meslek yüksekokulu birincisi, fakülte dekanı/konservatuvar müdürü/ meslek yüksekokulu müdürü ve üniversitemiz rektörünün konuşmalarına yer verildi. Üniversite yönetimi ve öğretim üyeleriyle birlikte ailelerin de katıldığı mezuniyet törenlerinde konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran konuşmasına başlamadan önce, mezunlardan bir ricada bulunarak onlara ailelerini güçlü bir şekilde ayakta alkışlattı.

Konuşmasında ailelere seslenen Rektör Güran, “Sevgili fedakar aileler, sizler özveriyle gözünüzden sakınarak büyüttüğünüz evlatlarınızı yıllar önce bizlere emanet ettiniz. Evlatlarınızı, eğitim aldıkları alanın gerektirmiş olduğu mesleki bilgilerle ve yetkinlikle bugün sizlere, milletimize geri döndürüyoruz. Hayatınız boyunca evlatlarınızın bugün size yaşattıkları mutluluk gibi daha nice mutluluklar yaşatmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran sözlerine şöyle devam etti: “Hacettepe mezunu kimliğini kazanmak için çok çalışan bugünün kahramanları, ülkemizin eğitim ordusunun neferleri, sevgili mezunlarımız; bugün, sizlerin yıllardır vermiş olduğunuz emeklerin karşılığını aldığınız uzun, zahmetli hayatınızı başarıyla taçlandırdığınız çok özel bir gün. Hacettepe Üniversitesi Rektörü olarak bu üstün başarınızdan dolayı sizleri gönülden kutluyorum. Sizler dünyanın her yerinde mesleğinizi, üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek yetkinliğe ve özgünlüğe sahip olarak mezun oluyorsunuz. Hacettepe Üniversitesinin sizlere kazandırmış olduğu çözüm odaklı, akılcı, hoş görülü ve yaratıcı bakış açısıyla dahil olduğunuz her türlü mesleki ortamda farklılığınızı hissettireceksiniz.”

Törenler sırasında fakülte, meslek yüksek okulu ve konservatuvar birincileri yaptıkları konuşmalarla gurur ve coşkuyu bir arada yaşadılar. Diş Hekimliği Fakültesinden Ece Kurtgil, Eczacılık Fakültesinden Aylin Balaban, Edebiyat Fakültesindenİpek Sarıkaya, Eğitim Fakültesinden Didem Yavuz, Fen Fakültesinden Ecem Çırakoğlu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinden Beyza Nur Uçar, Güzel Sanatlar Fakültesinden Elif Atılır, Hemşirelik Fakültesinden Burcu Aydın ve Mehtap Deniz, Hukuk Fakültesinden Damla Kahküllü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Semanur Işıksoy, İletişim Fakültesinden Başak Acınan, Mühendislik Fakültesinden Hamza Etçibaşı, Sağlık Bilimleri Fakültesinden Vera Tekin, Spor Bilimleri Fakültesinden Münüre Beril Kıraç, Tıp Fakültesinden Can Zeyneloğlu, Ankara Devlet Konservatuvarından Emirhan Karabüber, Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Arda Şahin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Mustafa Ezer, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan Büşra Keskin konuşmalarıyla kendilerinin ve tüm öğrencilerin mutluluğunu dile getirdi.