Hacettepe’den deprem için seferberlik

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve birçok ilimizi etkileyen depremler sonrasında depremzedelere destek olmak için Hacettepe Üniversitesinin tüm mensupları seferber oldu.

Depremin ilk gününden itibaren Hacettepe Hastanelerinde görev yapan 71 hekimimiz sağlık hizmetlerinin organize edilmesi ve yaralıların tedavisi için alanda yerlerini aldı.

Hekimlerimizin desteğini tüm akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz özveriyle devam ettirdi. Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin toplanması ve alana ulaştırılması için seferberlik ilan eden üniversitemizin tüm mensupları gece gündüz demeden çalışarak yardım malzemelerinin alana ulaştırılması için kolları sıvadı.

Hatay (1), Antakya (1), Osmaniye (2), Kahramanmaraş-Afşin (1) ve Adıyaman (2)’a gönderilen tırlarımızda bulunan malzemeler AFAD koordinasyonunda bölgeye ulaştırıldı.

Bölgeye gönderilen ihtiyaç malzemelerinin yeterli olduğu ve organizasyon açısından sorun oluşturabileceği bilgileri nedeniyle ayni yardım toplama organizasyonunun, 12 Şubat Pazar günü saat 21.00 itibariyle durdurulmasına karar verildi. İhtiyaç duyulması halinde üniversitemizin tüm birimleri ve mensupları ile birlikte depremzedeler için tekrar bir araya gelinebileceği bildirildi.