Hacettepeli milli boksör dünya ikincisi oldu

İstanbul’da düzenlenen ve 52 ülkeden 3 bin 500 sporcunun katıldığı Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda ringe çıkan Talha Demir, zorlu rakiplerini geride bırakarak dünya ikincisi oldu. Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Demir, 63.5 kilogram ve K1 kategorisinde dünya ikincisi olarak madalya koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda birçok başarı elde eden milli sporcu, birkaç ay önce düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonası’nda da birinci olmuştu. Hedefinin daha büyük başarılara imza atarak Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyleyen Demir, 20-30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Üniversiteler Combat (Dövüş Sporları) Kupası’nda Türkiye’yi ve üniversitesini temsil edecek.