Karar Mekanizmalarında Başarılı 100 Kadın Lider ödülü

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, International Women’s Forum Türkiye (IWF Türkiye) tarafından gerçekleştirilen "Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi" kapsamında 100 kadın liderden biri olarak ödüle layık görüldü. Çevresindeki diğer kadınlara ilham vererek liderlik eden ve karar mekanizmalarında rol oynayan Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım'ın, kendi alanında yaptığı çalışmalarının yanı sıra toplum genelinde kadınların lider olmalarını teşvik etme çalışmalarındaki özverisi bu ödülle taçlandırıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Patent Ödülü, Başbakanlık tarafından verilen International Invention Fair Gold Medal Award ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından verilen Enterprize Enterpreneurship Award (2nd) ödüllerine de sahip olan Prof. Dr. Yıldırım'ın, 100 kadın liderden biri olaral aldığı bu ödül, kadın liderlerin teşvik edilmesine katkı sağlayacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1982 yılında kurulan International Women’s Forum’un (IWF) Türkiye yapılanması olan IWF Türkiye'nin amacı; girişimci, yaratıcı, yatırımcı, çözüm üretici, başarılı ve enerjik kadınlara, sahip oldukları potansiyellerini lider olma hedefine doğru geliştirmeleri konusunda uluslararası ve ulusal ölçekte destek ve yönlendirme sağlamak.

Değişik başarı hikâyelerine ve kültürlere sahip, farklı ülkelerden gelen kadın liderlerin buluştuğu, fikir ve bilgi paylaşımında bulunduğu ve birbirlerinden ilham aldığı ortamlar sunan IWF, , liderlik gelişimi konusunda öncülük ediyor.  Bu amaçla düzenlediği uluslararası, bölgesel ve ulusal konferanslar, üst düzey devlet ve kurum yöneticileriyle buluşma toplantıları ve uluslararası eğitim programları ile lider olan ve lider olma potansiyeline sahip kadınları bir araya getiriyor.