Öğrencimiz Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı panelinde konuştu

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Reem Al-Saffar, Birleşmiş Milletler tarafından İsveç’te düzenlenen Stockholm+50 Çevre Konferansında düzenlenen Leadership Dialogue’da panelist olarak konuştu.

Üniversitemiz Sağlık, Kültür, Spor Dairesi’ne bağlı İklim Krizi Topluluğu’nun kurucu üyesi olan Reem Al-Saffar, aynı zamanda Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gençlik Ağının (MENA Youth Network) müdürlüğünü de yürütmekte olan bir iklim aktivisti.
Reem Al-Saffar, Stockholm+50 konferansındaki konuşmasında, sürdürülebilir bir gelecek için ülkelerin gençliğe yatırım yapmaları gerektiğini belirterek, uluslararası konferanslarda iklimle ilgili verilen taahhütlerin gerçek anlamda aksiyona geçilebilmesi için hükümetlerin hesap verme sorumluluğunun olması gerektiğini belirtti. İklim değişikliği ile mücadelede yeşil teknolojilerin kritik öneme sahip olduğu belirten Al-Saffar, döngüsel ekonomi sistemlerinin, kapasite artırımı çalışmalarının ve özellikle kırsal kesimde yer alan insanların daha iyi bir dijital bağlantılılığa sahip olması yönünde yapılacak çalışmaların iklim aksiyonundaki önemine dikkat çekti.
Konferans ile ilgili bilgilere ve Reem Al-Saffar’ın konuşmasının yer aldığı panele aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.
https://www.stockholm50.global/
https://www.stockholm50.global/leadership-dialogue-2
https://www.stockholm50.global/leadership-dialogue-2-biographies