Öğrencimiz Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarıșması’nda birinci oldu.

28-30 Nisan tarihlerinde 19.’su gerçekleştirilen "Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması ve Eczacılık Zirvesi" organizasyonuna katılan üniversitemiz Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Furkan Kaya, birinci oldu.

Yarışmanın 3 aşaması, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. R. Neslihan Gürsoy'un "Eczacılık= Bilim+Sanat+Sevgi" sözünden yola çıkarak tasarlandı. 33 kişinin katıldığı ve bir ön elemenin ardından gerçekleştirilen yarışmada, üniversitemiz öğrencisi Furkan Kaya birinci seçildi.

Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarıșması, Ankara Eczacı Odası bünyesindeki Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından her yıl düzenlenen patentli büyük bir öğrenci organizasyonudur. Yarışmaya her yıl ülke çapında tüm eczacılık fakültelerinden seçilen temsilci öğrenciler katılıyor. Yarıșmanın esas amacı; eczacılığın, ilacın hazırlanmasından hastaya sunulmasına kadar en büyük rolü üstlenen meslek grubu olduğunu vurgulayarak öğrencilere mesleki bilinç kazandırmak.