Rektörümüz aday öğrencilere seslendi

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, katıldığı TRT Radyo Haber’de yayınlanan “Ajans” adlı programda Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.
27 Temmuz’da başlayan YKS tercih sürecinin son gününde gençlere seslenerek tercih yapacak aday öğrenciler için ilk ağızdan bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran; üniversitemizin imkânları, barınma ve sosyal olanaklarının yanında fakülteler ve eğitim olanaklarını anlattı.
YKS’de özellikle dereceye giren öğrencilerin üniversitemizi tercih ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin Türkiye’de akredite edilen tek devlet üniversitesi olduğunu, üniversitemizin sadece sağlık değil konservatuar, mühendislik, mimarlık gibi farklı alanların bütünleşmiş ve kapsamlı yapısıyla örnek ve öncü olduğunu belirtti. Üniversitemizde eğitim programlarının en iyi hocalardan öğrenildiğini ifade ederek güçlü akademik alt yapının öneminden bahsetti.
Hacettepe Üniversitesi’nin sadece bir üniversite olmadığının altını çizen Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, üniversitemizin bir kültürü olduğundan bahsederken öğrenci ve akademisyenlerin eğitim sürecini sahiplenici yapısı sayesinde Hacettepe’nin en iyi üniversiteler arasında yer aldığını söyledi. 

Programı dinlemek için tıklayınız