Sağlığın Çınarlarına Vefa Töreni

Üniversitemiz ve Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) iş birliğiyle düzenlenen “Sağlığın Çınarlarına Vefa” töreni; sağlık bilimine yaptıkları katkılarla ülkemizin ve Hacettepe’nin adını yücelten, uzun yıllar üniversitemizde görev yapmış öğretim üyelerine, üstün hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Törene, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, TÜSİAV Mütevelli Heyet üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal, üniversitemizin yöneticileri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Ankara Devlet Konservatuvarı sanatçılarının Aşık Veysel eserlerini seslendirdiği mini bir konser ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran konuşmasında şunları söyledi: 
“Değerli hocalarım, üniversitenize, yuvanıza hoş geldiniz. Sizi burada tekrar görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sizler bu üniversiteyi bugüne getiren en değerli ve en önemli aktörlersiniz. Neredeyse hiçbir yol haritası yokken kendi çabalarınızla, dayanışma içinde, kurumu önceleyerek, ben demeden, biz diyerek bu üniversiteyi var ettiniz. O yüzden sizlere ne yapsak azdır. Bu üniversite sizlerin koyduğu taşların üzerinde yükseldi. Keşke başta kurucumuz İhsan Doğramacı olmak üzere bu üniversiteye hizmet etmiş tüm hocalarımız bizlerle birlikte olsaydı. Onları rahmetle ve minnetle anıyoruz.” 

100. Yıl’a dikkat çekerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Mustafa Kemal Atatürk'ü, ülkenin kurtuluş mücadelesinde ve sonrasında refah için hizmet etmiş devlet büyüklerini, askerleri ve şehitleri rahmet ve şükranla andı. Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın vizyonu ve sağlık alanındaki katkılarından bahseden Güran, üniversitemizde gerçekleştirilen ve planlanan projeler hakkında da bilgi verdi.

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ise konuşmasında, Hacettepe Üniversitesi gibi bir dünya markasının kürsüsünde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu ülkeye bir ömür boyu hizmet eden kıdemli büyüklerimize vefa borcumuzu ödemek amacıyla bu töreni gerçekleştirdik” dedi. Vefanın önemine dikkat çeken Sarıtoprak, Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ı vefalı olarak nitelendirdi ve bu projede üniversitenin imkanlarını seferber ettiği için minnettarlığını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından, uzun yıllar Hacettepe Üniversitesinde görev yapmış, kendini toplum sağlığına ve bilime adayan 75 yaş üzeri öğretim üyelerine “Sağlığın Çınarlarına Vefa” belgeleri takdim edildi.

Törenin fotoğraf ve videolarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Web sayfamız güncellenmeye devam ediyor.
http://album.hacettepe.edu.tr/