Sıhhiye yemekhaneleri yenilendi

Sıhhiye Yerleşkesinde bir süredir devam eden yenileme ve tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenci ve memur yemekhanesinin açılışı yapıldı.

6 Eylül 2023 tarihinden itibaren, üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yenileme ve tadilat işlemleri yürütülen Sıhhiye Öğrenci ve Memur Yemekhanesi mutfağının açılışı, 29 Aralık 2023 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran tarafından yapıldı.

Açılışa, Hacettepe Üniversitesinin yöneticileri, öğrencileri, akademik ve idari personeli katıldı. Açılışta konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, “Yemekhanemiz hayırlı, uğurlu olsun. Bu yemek salonu dışında asıl değişiklikler ve yenileme çalışması mutfakta yapıldı. Buranın yapısal olarak uygun olmayan özellikleri düzeltilerek eksiklikleri giderildi. Onun ötesinde, burada görev yapan emektar personelimizin işini daha iyi yapması için gerekli olan eğitimler kısmen verildi ve verilmeye devam ediyor. Benzer yenileme çalışması önümüzdeki yıl Beytepe'deki öğrenci kafeteryaları için de yapılacak. Nihai hedefimiz, kafeteryalarımıza gıda hizmet işletmeleri için verilen HACCP standartlarının benimsenmesi ve Kalite Belgesi’nin alınması. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen Rektör Güran, öğrencilerimizin talep ve şikayetlerini dikkate alarak gerekli iyileştirmeleri yapacaklarını, ancak öğrencilerimizin üniversitemizin tüm mekanlarını ve kendileri için oluşturulan imkanları özenle kullanmaları gerektiğini, öğrencilerimizin sağlanan imkanları gereği gibi korumamaları halinde, bütün emeklerin boşa gideceğini ve yine öğrencilerimizin bu mağduriyeti yaşamak zorunda kalacağını belirtti.