TEKNOFEST 2024 projelerimiz ödüllendirildi

2 - 6 Ekim tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne paydaş olarak katılan üniversitemizin projeleri ödüllere layık görüldü.

TEKNOFEST 2024 Helikopter Tasarım Yarışması'nda Hacettepe Üniversitesini temsil eden DragonFly takımı, ikinci oldu. Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizden oluşan DragonFly takımında; Selin Temür, Burak Şahin Özdemir, Selvi Yaralı, Mustafa Erdoğan, Dilay Topuz ve Talha Kuran yer aldı.

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması’nda "En İyi Sistem Mimarisi" ödülüne İnsansız Hava Araçları Topluluğu layık görüldü. 
Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği bünyesinde projeler üreten İnsansız Hava Araçları (İHA) Topluluğu takımlarından Simurgh FLY takımı; Orhun Koç, Mert Emir Özbolat, Haydar Deniz Korkmaz, Umut Can Akyüz, Doğa Semerci, Yıldıray Sabancı, Ömer Bulgurcu, Sinem Günay, Egemen Kozanlı ve Alperen Polat’dan oluşan ekibiyle bu ödülü kazandı.

İHA ayrıca, 19-23 Eylül tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta düzenlenen TEKNOFEST Uluslararası İHA Yarışması’nda da Simurgh X, Simurgh Y ve Simurgh FLY olarak 3 takımıyla birlikte finalist olmaya hak kazandı. 

Bu yıl ilk defa Teknofest bünyesinde düzenlenen Nükleer Tasarım Yarışması Temel Kategoride yarışan Üniversitemiz Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mirali Tahmazlı, Büşra Çoban, Ecem Çimen, Ahmet Emre Arzuman ve Mustafa Koca’dan oluşan B.E.A.M. takımı ikinci ve Mustafa Doğukan Güler, Gülşah Dönmez, Orçun Aksoy, Nihat Allahguluyev, Mert Güngör, Seda Kılıç, Alperen Özbek, Alper Şahin ve Aybüke Yılmaz’dan oluşan Nüksan takımı üçüncü oldu.