THE 2022 İkinci Grup Konu Sıralamaları Açıklandı

THE World University Rankings by Subject, dünya üniversitelerini 11 temel konu alanı ve 27 alt konu başlığı altında sıralar. Değerlendirmeye alınan ülke ve üniversite sayısı her bir alan başlığına göre her yıl artar. Bu yıl THE by Subject 2022 sonuçlarının önceki yıllardan farklı olarak Eylül, Ekim ve Kasım ayı boyunca belli bir takvim içerisinde açıklanacağı daha önce belirtilmişti. THE by Subject 2022'ye yönelik açıklanan ikinci gruptaki temel konu başlıklarına dahil olan üniversite sayıları aşağıdaki gibidir:

•    Engineering (Mühendislik): 1188
•    Computer Science (Bilgisayar Bilimleri): 891

THE World University Rankings by Subject’de konu sıralamaları THE World University Rankings 2022 sıralamasında kullanılan 13 performans göstergesi aralığına dayanır; ancak metodoloji, her bir konu için bireysel alanlara uyacak şekilde yeniden kalibre edilir.

Hacettepe Üniversitesi, Engineering alanında geçtiğimiz yıldaki yerini koruyarak 801-1000 aralığında yer alırken, Computer Science başlığında sıralamaya giremedi.