Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi bir ilki gerçekleştirdi

9-10 Mayıs tarihlerinde Beytepe Yerleşkesi’nde yer alan merkezin açık hava sınıfında düzenlenen etkinlikte, 5 eğitmen eşliğinde 35 katılımcıya toprak etiği eğitimi verildi. Eğitim, merkezi Wisconsin Baraboo’da bulunan Aldo Leopold Vakfı’nın Leopold Eğitim Projesi ile uyumlu olup vakıfta eğitim görerek "Toprak Etiği Lideri" unvanı alan Üniversitemiz Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve merkezin kurucu müdürü Prof. Dr. Ufuk Özdağ önderliğinde gerçekleştirildi.

Toprağa ve üzerinde yaşayan tüm canlılara karşı etik sorumluluk geliştirme düşüncesini merkeze almasıyla diğer çevre eğitimi etkinliklerinden ayrılan bu eğitim; çevre edebiyatçısı, çevre eğitimcisi, orman mühendisi ve biyologdan oluşan eğitmen kadrosuyla katılımcılara geniş bir perspektiften doğaya bakma olanağı sundu. Etkinlikte, doğaya ilişkin bilgi birikimini artırmanın yanı sıra toprak ve doğal çevreyle bağ kurmanın yolları vurgulandı. 

Alanında uzman kişilerin gerçekleştirdiği sunumlar, konferanslar, eğlenceli ve interaktif etkinlikler ile 2 gün boyunca devam eden eğitim programının sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne ve Toprak Etiği Eğitim Projesi’ne ilişkin ayrıntılı bilgi için: www.topraketigi.hacettepe.edu.tr/  , www.teep.hacettepe.edu.tr