TÜBİTAK ve Horizon 2020 Arasında Ortak Fon Programı

“Ortak Finansmanlı Beyin Dolaşımı2 Programı (CoCirculation2)” adlı çalışmasıyla prestijli bir burs kazanan Dr. Slavica Vaselek, Biyoteknoloji alanında doktora derecesine sahip uluslararası bir doktora sonrası araştırmacı.

Dr. Vaselek'in CoCirculation2 2020 çağrısı kapsamında fon sağlanmak üzere yapılan 238 başvuru arasından seçilen 37 projeden biri olan “Leishmaniasis'e karşı bir silah olarak Paratransgenesis (PartoLeish)” başlıklı projesi ise Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Departmanı, Vektör Ekoloji Araştırma Grubu (VERG) laboratuvarında Prof. Dr. Bülent Alten gözetiminde yürütülecek.

CoCirculation2, Türkiye'deki akademik veya akademik olmayan kuruluşlarda araştırma projelerini uygulamak isteyen her uyruktan 100 deneyimli araştırmacıya burs vermeyi amaçlayan ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 Araştırma ve Yenilik programı arasında Marie Skłodowska-Curie Eylemleri (801509 No'lu Hibe Sözleşmesi) kapsamında yer alan bir ortak fon programıdır.

CoCirculation2 programı, TÜBİTAK bünyesindeki Bilim Bursları ve Hibe Programları Daire Başkanlığı olan TÜBİTAK-BİDEB tarafından yürütülmektedir. Programla ilgili tüm bilgiler Cocirculation2 web sitesinde (cocirc2.org.tr) veya TÜBİTAK web sayfasında (https://www.tubitak.gov.tr/en/scholarship/postdoctoral/international-programmes/content-2236-co-funded-brain-circulation-scheme2-cocirculation2) yer almaktadır.