“Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” sempozyumu Hacettepe’de düzenlendi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ve üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinin organizasyonuyla gerçekleştirilen bu sempozyumda; farklı alanlarda uzman akademisyenler sağlıklı yaşam, spor ve beslenme gibi konularda bilgilendirme yapmak için öğrencilerle buluştu.

Beytepe Yerleşkesinde gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı ve Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu gerçekleştirdi. Üniversite gençliği için sempozyum programının ve akademisyenlerin rolünün öneminin vurgulandığı bu sempozyuma, üniversitemiz yöneticileri ve öğrencileri katıldı.

Sempozyumda, Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, “Empati ve Stres Yönetimi” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi aynı zamanda Tıp Dekanları Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Olumlu Alışkanlıkları Geliştirme" adlı sunum gerçekleştirdi.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde görev yapan, beyin dokusunda egzersizin yaşlanma sürecine etkisi üzerinde araştırmalar yapan Doç. Dr. Eda Ağaşçıoğlu, “Egzersiz” adlı sunum gerçekleştirdi.

Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Eğitim Araştırma Hastanesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Togay Evrin, “Özbakım, Özgüven ve Sosyalleşme” konularında sunum gerçekleştirdi.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe Bulmuş Tüccar, “Beslenme” konulu sunum gerçekleştirdi.

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören Tuanna Kalaycı da “Çevreye Saygı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sempozyuma katkı sağlayan katılımcılara üniversite yönetimi tarafından plaket takdim edildi.