Uzaktan Eğitimde ne oldu?

Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri tarafından yürütülen “Yüz yüze Öğretimin ve Pandemi Döneminde Uzaktan Öğretimin Akademik Başarı ve Öğretim Yönetim Sistemi Etkileşimleri Açısından Karşılaştırmalı Analizi, Çevrimiçi İzleme Sistemi Geliştirilmesi ve Büyük Veriye Dayalı Politika Önerileri” başlıklı çağrılı araştırma projesi sonuçlandı. Proje kapsamında hazırlanan üç rapor ve üniversitemiz öğretim üyelerinin uzaktan öğretim süreci ile ilgili çeşitli metrikleri inceleyebileceği bir gösterge paneli projeye kapsamında geliştirilen analitik.hacettepe.edu.tr web adresinde sunuldu.

COVID-19 salgınından dolayı öğretimin tamamen uzaktan yöntemlerde sürdürüldüğü 2020-2021 Güz dönemine odaklanan çalışmada üniversite çapında yürütülen lisans ve ön lisans programlarına ait derslerdeki not dağılımları ve Öğretim Yönetim Sistemi aktiviteleri veri setleri kullanıldı. Not değişimleri, 2020-2021 Güz döneminin kendisinden önce ve sonra gelen dönemlerle karşılaştırılmasını ele alırken, analizler kapsamında 5 milyondan fazla satırdan oluşan 2020-2021 Güz dönemine ait Öğretim Yönetim Sistemi verisi kullanıldı.

Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen bu proje kapsamında hazırlanan raporların başlıkları şöyle:

1. 2019-2020 Güz ve 2020-2021 Güz Dönemleri Öğrenci Notlarının Değişiminin Analizi

2. 2020-2021 Güz Dönemi Öğretim Yönetim Sisteminin Analizi

3. 2020-2021 Güz Dönemi Uzaktan Öğretim Yönetim Sistemi ve Öğrenci Notları Analizi

Tüm proje sürecindeki çalışmaları anlatan bir özet rapor da ilgili sayfada yer alıyor.

Projenin sonuçlanması ve Covid-19 salgını sonrası yeni dönemin başlamasıyla birlikte Hacettepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Portalı evdekal.hacettepe.edu.tr'nin ismi ve adresi de Hacettepe Üniversitesi Dijital Öğrenme Platformu hadi.hacettepe.edu.tr olarak güncellendi.