Depremde yitirdiğimiz 17 öğrencimiz için anma töreni

Ülkemizi olduğu kadar üniversitemizi de derin bir acıya boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden 17 öğrencimiz için, Beytepe Yerleşkesinde bir anma töreni gerçekleştirildi. 

Tören, depremde hayatını kaybeden tüm insanlar anısına ve yitirdiğimiz Hacettepeli öğrenciler anısına, Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Güray tarafından bestelenen 2 ağıt türü eserin ilk kez seslendirildiği bir müzik dinletisiyle başladı. Dinletinin ardından hayatını kaybeden 17 öğrenci anılarıyla dile getirildi.

Duygusal anların yaşandığı anma töreninde üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran bir konuşma yaptı. Konuşmasını yaparken gözyaşlarını tutamayan Rektör Güran, “Bazı anlar vardır, insanların kendisini çaresiz hissettiği, kelimelerin boğazına düğümlendiği, söyleyecek söz bulamadığı. Bugün depremde kaybettiğimiz öğrencilerimiz, vatandaşlarımız, analarımız, babalarımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız, dostlarımız, tanıdığımız tanımadığımız insanlarımızın acısını yüreklerimizde yaşarken söyleyecek söz bulamıyoruz. Aslında yaşadığımız olay hayatın ve doğa kanunlarının çıplak gerçeklerinin yüzümüze vurduğu bir tokattır. Bu tokatın mesajını doğru anlamak ve yaşananlardan ders çıkarmak gerekiyor. Kendimiz ve bizden sonraki nesiller için, bu tür bir sona yol açmamak için; bilimin, aklın ve rasyonalitenin gereği olan doğruların, kuralların hakim olduğu bir dünya inşaa etmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Ancak bu yönde hareket edersek bundan sonraki yıllarda bu tür bir yıkımın yaşanmasının önüne geçebiliriz. Bundan sonrası için daha iyi mühendisler, daha iyi mimarlar, daha iyi jeologlar, daha iyi hukukçular, daha iyi siyasetçiler ve daha iyi insanlar yetiştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Törende, 17 öğrencinin anısını yaşatmak için isimlerinin yazılı olduğu Vefa Anıtı’na karanfillerin bırakılmasının ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.