İtalya’dan Prof. Dr. Metin Munzur'a onur nişanı

Üniversitemiz Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürü, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Munzur, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye - İtalya arasındaki ilişkilere sağladığı katkılardan dolayı “Ordine Della Stella D’Itaila” (İtalya Yıldızı Nişan Şövalyesi) nişanı ile taltif edildi.

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen ödül töreninde, Büyükelçi Giorgio Marrapodi tarafından Prof. Dr. Munzur’a ödülü takdim edildi. Törende konuşma yapan Büyükelçi Marrapodi, Metin Munzur’un İtalya ile Türkiye arasında klasik müzik alanında iş birliğinin gelişmesine ve İtalyan müziğinin Türkiye’de tanınırlığının artmasına önemli katkılar verdiğini ifade etti. Büyükelçi, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı vermekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Töreninin ardından Metin Munzur ve Tenor Çağlar Sungur, İtalyanca eserlerden oluşan küçük bir konser verdi.  Ankara Devlet Konservatuvarı mezunlarından oluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçıları da törene müzikleriyle renk kattı.