Mezunumuz Muhammet Aydın'dan gururlandıran başarı

Dünya çapındaki birçok yarışmada ödüle layık görülen üniversitemiz Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü 2005 yılı mezunu Muhammet Aydın, bu yıl İngiltere Varkey Vakfı tarafından Küresel Öğretmen Elçisi ve Öğretmen Eğitimcisi seçildi.

Ordu/Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan Muhammet Aydın, bu yıl aldığı başka ödüllerle de adını dünyaya duyurdu. Aydın, yürüttüğü 53 sosyal sorumluluk projesi neticesinde ''Küresel İlham Veren Öğretmen Ödülü (SPACE), İlham Veren Öğretmen Ödülü (Sun Awards), Yılın En İyi Uygulaması, Özel Teşvik Ödülü (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Yılın En İyi Uygulaması ( MEB-Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı), 9. Eğitimde Başarı Ödülleri - Yılın Öğretmeni Ödülü (Artı Eğitim Dergisi) ve Yaşam Boyu Gençlik Başarı Ödülü (JCI İstanbul, Türkiye Farkındalık Ödülleri) gibi, ulusal ve sınır ötesi platformlarda çeşitli ödülleri de layık görüldü. Mezunumuz ayrıca, 2021 yılında da Yılın Öğretmeni Ödülü (Milli Eğitim Bakanlığı), Fark Yaratan Öğretmen Hikayeleri-24 Kasım Benim Hikayem ( Milli Eğitim Bakanlığı, TRT ve Türkiye Zeka Vakfı) gibi ödülleri kazanmasının yanı sıra Eğitim Nobeli olarak kabul edilen Küresel Öğretmen Ödülü (Birleşik Krallık) yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri ilan edilerek Türkiye'yi başarıyla temsil etti.