Öğrencilerimiz için yeni barınma imkanı

Üniversitemiz tarafından öğrencilerimizin barınma imkanlarının artırılması kapsamında bazı gelişmeler kaydedilmiştir.  Bu çerçevede; 

1. Beytepe yerleşkesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılarak hizmete alınan kız yurdunda 2022-2023 Gün Döneminden itibaren yaklaşık 1500 kız öğrencisinin barınma imkanı doğmuştur. 

2. Üniversitemizin her iki yerleşkesinde sahip olduğu yurt ve öğrenci evlerinde yurtları Kredi ve Yurtlar Kurumu ‘nun demirbaş desteği ile üniversitemizin mevcut yurt/öğrenci evleri kapasitesi 700 kişi arttırılmıştır.

3. Üniversitemiz ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mamak İlçesinde bulunan 5 bloktan ve 400 adet 1+1 daireden oluşan taşınmazlar öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere üniversitemize tahsis edilmiştir.

İlk etapta 1600 öğrencinin konutlarda barınması söz konusu olacaktır. Protokol kapsamında toplam blok sayısının zaman içerisinde 9’a çıkarılması planlanmaktadır.

Mamak İlçesi Eserkent konutları, Sıhhiye Yerleşkesine yaklaşık 10 km mesafede ve başkent ray ile  20 dakikalık sürede ulaşılabilir niteliktedir.

Eserkent Konutları özellikle Sıhhiye Yerleşkesi ve ASO 1. OSB MYO da kayıtlı öğrencilerimizin kullanımı açısından önemli bir imkân sağlayacak olup, konutlardaki odalarda tuvalet, banyo ve wi-fi imkânları da bulunmaktadır.

Eserkent Konutları yanında yer alan Aile Yaşam Merkezinde öğrencilerimiz okuma salonu, spor merkezi, müzik ve aktivite olanakları gibi imkânlardan da yararlanabileceklerdir. Ücreti aylık 425.00 TL olarak belirlenen Eserkent konutlarında barınmak isteyen öğrencilerimizin Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.