Teknofest’te Hacettepe Damgası

27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline paydaş olarak katılan üniversitemiz 30 projeyle finallere kaldı. 

Hacettepe Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bünyesinde yer alan, Doç. Dr. Dinçer Gökcen danışmanlığında yarışan İnsansız Hava Araçları Topluluğu Cervos Takımımız “Türksat Model Uydu Yarışması”nda birincilik ödülünün sahibi oldu. İnsansız Hava Araçları Topluluğu Simurgh Y ve PURA takımlarımız 43 K ve 47 K performans ödüllerine layık görüldü. Çip Tasarım Yarışması Sayısal İşlemci kategorisinde yarışan Yongafab takımımız da Mansiyon 2.lik ödülüne layık görüldü.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Araş. Gör. Dr. Nermin Hande Avcıoğlu ve Biyoloji Bölümü 3. sınıf ögrencileri Gökçen Saygı ile Nazlı Neval Şahin'in üye olduğu HÜMİKRO" takımı "Kurkumin immobilize bakteriyal selulozun gıda kaplaması olarak kullanımı" başlıklı projeleriyle "Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviye'de Üçüncülük Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hande Güney Deniz ve Doç. Dr. Gizem İrem Kınıklı ile mezunlarımız Dr. Öğr. Üyesi Zilan Bazancır Apaydın ve Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Gökhan Beydağı’nın üyesi olduğu Ino-Motion Takımı “Sensör Teknolojisi Kullanılarak Simetrik Yürüyüş Tabanlığının Prototipinin Oluşturulması ve Yazılımının Geliştirilmesi” başlıklı projeleriyle, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviye “En İyi Sunum Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Fuar alanında yer alan Hacettepe Üniversitesi standında sergilenen projelere gösterilen yoğun ilgi, model uydu, roket, döner kanatlı iha, sabit kanatlı iha proje sergisine yoğun ilgi gösterilirken uçuş deneyim imkanı sağlayan simülasyon gösterileri teknoloji meraklılarının ilgisini kazandı.

Cervos takımının final yarışmasında gerçekleştirdikleri fırlatma videosunu izlemek için tıklayınız.