Başkanlığını Prof. Dr. Serhat Ünal’ın yaptığı ECIM 2024 İstanbul’da gerçekleştirildi

European Federation of Internal Medicine (EFIM)’in yıllık kongresi olan ECIM, 6-9 Mart 2024 tarihlerinde Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD)’nin ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

İç Hastalıkları alanında 2024 yılı içinde gerçekleşen en büyük global etkinliklerden biri olan 22. European Congress of Internal Medicine (ECIM 2024)’in başkanlığını, üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve TİHUD Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal ile EFIM Başkanı Prof. Dr. Ricardo Gomez Huelgas birlikte üstlendi.

80 ülkeden 2 bini aşan katılımcı, binlerce bildiri sunumu, onlarca dernekle ortak oturuma ev sahipliği yapan ECIM 2024, İstanbul’da tarihinin en başarılı kongrelerinden birini gerçekleştirdi. 
İç hastalıklarının karmaşıklığını keşfetmek ve bu alandaki en son yenilikleri paylaşmak amacıyla yapılan ECIM 2024’e katılan hekimler, araştırmacılar ve uzmanlar; iç hastalıklarının güncel gelişmelerini, klinik araştırmalardaki yenilikleri ve tedavi yöntemlerindeki ilerlemeleri paylaşma fırsatı buldu.