“Bilim Kadınları İçin” Programının Kazananları Arasında 2 Hacettepeli

Bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek ve rol modeller oluşturmak amacıyla L'Oréal Türkiye’nin UNESCO iş birliğiyle 18 yıldır sürdürdüğü “Bilim Kadınları İçin” Programında Türkiye’den ödül almaya hak kazanan 2020’nin bilim kadınları açıklandı. “Yaşam ve Çevre Bilimleri” ile “Fiziki Bilimler” alanlarında seçilen ve 75 bin TL değerinde birer yıllık burs kazanan 6 genç bilim kadınından ikisi Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanı:

Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan (Fen Fakültesi Matematik Bölümü)
Araştırma alanları Matematik, Dinamik Sistemler ve Ergodik Kuramı, Fonksiyonel Analiz, Operatör Kuramı, Temel Bilimler olan Dr. Nazife Erkurşun, 70 yıldan uzun süredir çözülemeyen “Kakutani Sanısı” matematik problemine yanıt arıyor.

Dr. Öğretim Üyesi İdil Yet (Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyoinformatik Ana Bilim Dalı)
Araştırma alanları Tıp, Sağlık Bilimleri, Temel Tıp Bilimleri, Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi, Yaşam Bilimleri, Biyoinformatik, Temel Bilimler olan Dr. İdil Yet, özellikle karaciğer kanseri üzerine araştırma yapıyor.