CWTS Leiden 2023’te Hacettepe Türkiye’de yine ilk sırada

Hollanda Leiden Üniversitesi'ndeki Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi (CWTS) tarafından hazırlanan CWTS Leiden Sıralaması, dünya çapında 1400'den fazla üniversitenin bilimsel performansına ilişkin önemli bilgiler sunuyor.

Leiden Sıralaması, doğrudan üniversitelerden elde edilen verileri kullanmak yerine birincil veri kaynağı olarak Web of Science verilerini kullanıyor. Diğer üniversite sıralamalarından farklı olarak, Leiden Sıralaması tamamen bilimsel yayınlardaki bibliyografik verilere dayanıyor.

CWTS Leiden 2022 Sıralamasında 1.225 üniversite değerlendirmeye alınırken, 2023 yılında bu sayı 1.411’e çıktı. 2023 sıralamasına dahil edilen üniversite sayıları değerlendirildiğinde, 273 üniversite ile Çin birinci sırada, 206 üniversite ile ABD ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’den ise geçtiğimiz yıl 32 üniversite değerlendirmeye alınmıştı. 2023 yılında ise bu sayı 36’ya yükseldi. Hacettepe Üniversitesi, 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da Türkiye’deki üniversiteler arasında 1. sırada yer aldı. Öte yandan değerlendirmeye alınan tüm üniversiteler arasında ise 2023 yılında 410. sırada yer alarak geçen yıla göre sıralamada 23 basamak yukarı çıktı.

CWTS Leiden Ranking 2023 sonuçlarına ilişkin detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir: