Daha kaliteli ve son teknoloji radyoterapi hizmeti için 2 yeni cihaz

Radyoterapi konusunda deneyimli, üst düzey eğitimli ekibi v güçlü alt yapısıyla ülkemizin önde gelen merkezlerinden biri olan Üniversitemiz Onkoloji Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı bünyesinde 2 yeni cihazın açılışı yapıldı. 25 Aralık günü gerçekleştirilen açılışa üniversitemiz yönetimi, hastane yönetimi, akademik ve idari personel katıldı.

Açılışı yapılan cihazlardan biri, yepyeni bir mühendislik teknolojisi ile üretilmiş Kobalt-60 kaynağını kullanan gelişmiş bir brakiterapi sistemi olan SagiNova Brakiterapi cihazı, diğeri ise, radyoterapi konusunda en üst teknolojiye dayanan tüm modern teknikleri uygulayabilen dünyanın en gelişmiş radyoterapi cihazları kategorisinde yer alan Elekta Versa HD Lineer Hızlandırıcı cihazı.

Açılışı gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, üniversitemiz bünyesinde bir süredir birçok açılış yaptıklarını ve izleyen günlerde açılış yapmaya devam edeceklerini hatırlatarak, “Bugün Onkoloji Hastanemiz bünyesinde 2 yeni mekânın açılışını yapıyoruz. Açılışını yapacağımız bu tesisler, üniversitemizin seçkin sağlık personeli ve hocalarımızın vatandaşlarımıza sunduğu sağlık hizmetlerinin daha kaliteli şekilde yapılabilmesi için yeni imkanlar sunacak. Üniversite olarak ülkemize sunduğumuz katkıları güçlendirmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu cihazların temininde ve kullanıma alınmasında katkıları nedeni ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı yetkililerine ve firmalara teşekkür ederim. Üniversitenin sahip olduğu insan sermayesi ve alt yapısı ile her alanda ülkemize daha büyük katkı yapabilecek birikime ve kabiliyete sahip olduğundan hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı ve uğurlu olmasını, hastalarımızın şifaya kavuşmasına katkısı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necla Özer ise; “Bugün açılışını yapacağımız cihazların Onkoloji Hastanemizin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinin son teknoloji ile verilmesi açısından çok önemli, ayrıca araştırma ve eğitim alanında sunacağı katkılar da çok kıymetli. Bu tesis sayesinde diğer Üniversitelerde görev yapan ilgili alandaki profesyoneller de eğitim alma imkanına ulaşacak. Devletimizin ve yöneticilerimizin bize sağladığı destek için teşekkür ediyoruz.”

Üniversitemiz Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit de hizmete alınan cihazlarla ilgili şu bilgileri paylaştı: 
“Bugün, Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalımız bünyesinde açılışını yapacağımız SagiNova Brakiterapi sistemi, yarı ömrü aylarla sınırlı olan klasik brakiterapi radyoaktif kaynakları yerine, daha uzun yarı ömrü nedeniyle 6-7 yıl hizmet verebilecek yepyeni bir mühendislik teknolojisi ile üretilmiş Kobalt-60 kaynağını kullanan gelişmiş bir brakiterapi sistemidir. Bu cihazımızla ilgili 4 üniversiteyle protokolümüz var. Asistan arkadaşlarımızla bu üniversitelerde eğitim de vereceğiz. 

Elekta Versa HD Lineer Hızlandırıcı ise, radyoterapi konusunda en üst teknolojiye dayanan tüm gelişmiş teknikleri uygulayabilen dünyanın en gelişmiş radyoterapi cihazları kategorisinde. Dünyada radyoterapide hedefe odaklanmaya yardımcı olma noktasında, en gelişmiş yüzey takip sistemlerinden biri olarak kurulumu tamamlanan iki adet Vision RT sistemi, hastalarımıza en mükemmel ve kaliteli radyoterapiyi uygulama açısından büyük bir kazanım oldu. Bu cihazlar hastanemizin en maliyetli cihazları. Bu noktada sayın Rektörümüze, hastanemiz yönetimine ve Elekta, Medifer, Nükleon firmalarına çok teşekkür ediyorum.”