Dekor Sadece Dekor mudur? sergisi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nün temel derslerinden Seramik Dekor Teknikleri dersini alan öğrencilerin çalışmalarıyla, 19 Ocak 2024 tarihinde Beytepe Sanat Galerisi’nde “Dekor Sadece Dekor mudur?” adlı öğrenci sergisi açıldı.

Seramik ve Cam Bölümü ders programının temel derslerinden biri olan Seramik Dekor Teknikleri dersi kapsamında; 2023-2024 Güz Dönemi üçüncü sınıf öğrencileri öncülüğünde gerçekleştirilen ve son beş yılın birikimi sayılan “Dekor Sadece Dekor mudur?” adlı sergi, Beytepe Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

19-26 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen sergide, 100’den fazla kase üzerine işlenmiş farklı dekor teknikleri bulunuyor. Her öğrencinin kendisine ait çizimlerle oluşturdukları kompozisyonlar rölyef, ince kazıma, ajur ve astar teknikleri ile farklı kil bünyeler üzerine uygulandı ve 1040 ℃’de elektrikli seramik fırınında pişirildi. 

Sergi, ders sorumluları Prof. Dr. Candan Terviel ve Dr. Arş. Gör. Melisa Engineri önderliğinde, derse kayıtlı Yüksek Lisans Hazırlık Programı öğrencisi Duygu Aydın tarafından hazırlanan; tasarım, duyuru afişi ve ders sürecinin paylaşıldığı fotoğraflardan oluşan büyük bir duvar afişini de kapsıyor.  Sergide, Merve Namidar ile 1. sınıf öğrencisi Eslem Bal da yer alıyor.