Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda Hacettepe imzası

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Ahmet Yasin Özgülcan, Atakan Cem Doğan, Burak Çiftci ve Harun Öztürk, Proje Danışmanları Prof. Dr. Baki Öztürk’ün öncülüğünde büyük bir başarıya imza attı.

Hacettepeli ekip, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin dört bir yanından 24 üniversitenin katıldığı Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı (DASK2024) Yarışması’nda üniversitemizi başarıyla temsil etti.

Yarışmaya "Beytepe Otel" projesiyle katılan ve "Sağlam Binalar, Güçlü Yarınlar için Daha İleriye, En İyiye!" mottosuyla yola çıkan ekip, aylar süren çalışmaların ardından büyük finalde "En İyi Mimari Özel Ödülü “nü kazandı.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen “Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması” ile geleceğin mimarlarının ve inşaat mühendislerinin deprem bilinciyle yetişmesi hedefleniyor.