Doç. Dr. Halil Tekin Arslantepe kazılarına Koordinatör olarak atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı "Geleceğe Miras" projesi kapsamında "La Sapienza" Universita di Roma tarafından 1961 yılından bu yana yürütülmekte olan Arslantepe kazılarına, üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin'i "Koordinatör" olarak atadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı "Geleceğe Miras" projesi kapsamında ülkemiz sınırları içinde yabancı heyetler tarafından yürütülen 28 arkeolojik kazıya Türk bilim insanlarını "Koordinatör" olarak atadı.  Bunlardan Malatya Arslantepe kazıları "La Sapienza" Universita di Roma tarafından 1961 yılından bu yana yürütülmekte olup, 2021 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dahil oldu.

Bakanlık, 11.01.2024 tarihli kararla öğretim üyemiz Doç. Dr. Halil Tekin'i Arslantepe kazılarına "Koordinatör" olarak atadı. 2015 yılından bu yana Kahramanmaraş Domuztepe kazılarının başkanlığını da  yürütmekte olan Tekin, bundan sonra her iki projeyi eş güdümlü yürütecek.