Doç. Dr. Tunca Doğan'a Tübitak 3501 Desteği

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Yapay Zeka Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunca Doğan'ın "Biyomoleküler ve Biyomedikal Veri İçerisindeki Kompleks ve Heterojen İlişkilerin Bütünleyici Temsili ve Derin Çizge Öğrenme Bazlı Tahmini" başlıklı projesi Tübitak 3501 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında, kompleks hastalıklara karşı yeni kişiselleştirilmiş tedavi seçeneklerinin geliştirilmesi çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla yapay zeka tabanlı yaklaşımlar kullanılarak biyolojik/biyomedikal bilginin moleküler düzeyde temsili/modellenmesi ve genler/proteinler, fonksiyonlar, hastalıklar ve ilaçların aralarındaki heterojen ilişkilerin otomatik tahmini gerçekleştirilecektir.