Dünyaca ünlü topluluk Janoska Ensemble Hacettepe’de konser verdi

Dünyaca ünlü, Altın Plak ödüllü Janoska Ensemble, üniversitemiz Beytepe Yerleşkesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda bir konser verdi.

Altı kuşaktır müzisyen ailelerden gelen keman sanatçısı Ondrej ve Roman Janoska ile piyanoda František Jan Janoska ve kontabasta Julius Darvas’tan oluşan, klasik müzik eğitimli Janoska Ensemble’ın en büyük özelliğinin yüksek ustalıkla çalgılarına hakimiyetleri ve doğaçlama yetenekleri olduğu biliniyor. Janoska Ensemble; barok, klasik ve romantik dönem ile 20. Yüzyıl müziklerine getirdikleri kendine has yorumlarıyla tanınıyor.

Dünyanın en prestijli konser salonlarında konser veren Janoska Ensemble, konserde J. S. Bach, J. Brahms, Paul McCartney, Dave Brubeck, Astor Piazzolla, Pablo Ziegler ve Paganini’nin müziklerine yaptıkları düzenlemelerle ve topluluk piyanisti Frantisek Janoska’nın iki eseriyle dinleyicilerin karşısına çıktı.

Salonun tamamen dolu olduğu ve büyük bir ilgiyle izlenen konserde, dinleyicilerin uzun alkışlarının ardından sanatçılar iki adet bis eseri de seslendirdi.