Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’nde 2 öğretim üyemize ödül

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959’dan bu yana tıp ve eczacılık bilimlerini desteklemek üzere düzenlediği Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’nde bu yıl 2 öğretim üyemiz ödüllendirildi.

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri'nin 64'üncü yılında, “Tıp Bilimi Ödülü"ne üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Seza Özen, “Tıp Onur Ödülü'"ne ise Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İmran Özalp layık görüldü.

Tıp Bilimi Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Seza Özen, gerçekleştirdiği çalışmalarla gerek Türkiye’de gerekse de uluslararası alanda ‘pediyatrik romatoloji’ bilim dalının gelişmesinde önemli rolü bulunduğu, dünya tıp literatürüne çocukluk vaskülitlerine dair ‘Ankara Kriterleri’ni kazandırdığı için bu ödülün sahibi oldu.

Tıp Onur Ödülü, zihinsel özrün diyet tedavisi ile çocuklarda görülen ‘fenilketonüri’ hastalığının engellenmesinin yanında, hastalığın takibi ve tedavisinde büyük öneme sahip olan ‘Yenidoğan Taraması’ programının Türkiye’de başlatılmasına öncülük eden Prof. Dr. İmran Özalp’e verildi.