Gırtlak kanseri hastaya mucizevi ameliyat

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Nasır ve ekibi tarafından Türkiye’de ilk, dünyada çok nadir uygulanan bir operasyon gerçekleştirildi.

Gırtlak kanseri nedeniyle 2 yıldır midesinden tüple beslenen, konuşamayan 33 yaşındaki hastaya bağırsaklarından yemek borusu ve ses tüpü yapıldı. Hastalığı sebebiyle 2 yıl önce gırtlağı ve yemek borusu alınan hasta, sadece midesine takılan tüpten mama benzeri gıdalarla beslenebiliyor, konuşamıyordu. Prof. Dr. Serdar Nasır ve ekibi hastayı tekrar hayata bağladı.

Yaklaşık 11 saat süren cerrahi operasyonla hastaya, kalın ve ince bağırsaklardan yemek borusu ve ses tüpü yapıldı. Hasta, bu operasyon sayesinde katı gıdalarla beslenebilmeye ve cihaz desteğine ihtiyaç duymadan konuşabilmeye başladı.

Konuya ilişkin habere aşağıdaki linkten ulaşılabilir.