Güzel Sanatlar Fakültesi Kral Midas’ı yeniden yorumladı

Dünya edebiyatını şekillendiren Antik Yunan ve Roma Mitolojileri de dahil olmak üzere pek çok mitolojik hikâyeye konu olan MÖ 738 – MÖ 696 yılları arasında yaşamış en ünlü Frig Kralı; Asurlular için Muşkili Mita olarak bilinen Kral Midas; Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası “Kral Midas Gordion” etkinliği ile yeniden yorumlandı.

Dokunduğu her şeyi altına çeviren, kulaklarının eşek kulakları olmasıyla ünlenen Kral Midas’ın hikayeleri; Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde 2 ve 3 boyutlu ürünlerle ve 21. Yüzyıl heykeli olarak nitelendirilen, aynı zamanda dijital oyun, animasyon, fantastik film sektörü gibi pek çok kültür ürününü şekillendiren ARTOYS kapsamında ele alınarak yeni eserlerle geliştirildi. Antik Roma dönemine kadar Anadolu’da varlığını sürdüren Frig kültürü, ulusal ve uluslararası davetli seçkin sanatçılar tarafından 21. Yüzyıl kültürü için yeniden tasarlandı.

Serginin açılışı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.  Aynı kapsamda davetli uluslararası sanatçıların, izleyicilerle bir arada seramik eserler ortaya koyduğu, seramik şekillendirme teknikleri üzerine etkileşimli bir çalıştay düzenlendi.

Gordion Antik Kenti’nin efsanevi kralı Midas ve Frig kültürüyle ilgili ulusal ve uluslararası davetli sanatçıların eserleriyle 16 Eylül’de açılan sergi, 1 Ekim 2023 tarihine kadar Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında ücretsiz izlenebilir.