Hacettepe Atletik Spor Merkezi’nin açılışı yapıldı

Üniversitemiz Beytepe Yerleşkesinde hizmete giren, Ankara’nın en donanımlı ve geniş kullanım alanına sahip “Hacettepe Atletik Spor Merkezi”nin açılış töreni 23 Mayıs’ta gerçekleştirildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla yaptırılan spor merkezinin açılış törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, önceki Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ile üniversitemizin senato üyeleri, personeli ve öğrencileri katıldı.

Törende konuşma yapan Bakan Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin sporda önemli bir dönüşüm yaşadığını belirterek, “Türkiye son 22 yıldır sporda tesisler, yapılan yatırımlar açısından bir devrim yaşamaktadır” dedi.
Tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Bak, “Önceki dönem bakanımızın bu projenin başlatılmasında çok büyük emeği var. Güçlü bir aileyiz. Spor ailesi bu yatırımlara çok büyük destek veriyor” diye konuştu.

“Hacettepe sporda da bir ekol olmalı.” 

Hacettepe’nin sporda da bir ekol olması gerektiğini vurgulayan Bakan Bak, “Hacettepe ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ilişkileri dopingle mücadele konusunda çok eskilere dayanır. Hacettepe spor, doping, diyetisyen konusunda ciddi birikime sahip. Böylesine önemli bir kapasitenin tesislerle tamamlanması, sporcularımızın hizmetine sunulması çok önemli. Üniversitelerde spor çok önemli. Üniversitedeki öğrencilerimize, hocalarımıza, çalışanlara sporun içerisinde kalmalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Güran: "İnşallah bu tesiste çok sayıda sporcu yetişecek"

Törende, Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da bir konuşma yaparak şunları söyledi:
"Herkesin burada spor yapmaktan keyif alabileceği, Türkiye'deki en prestijli, en nitelikli tesis haline geldi. Bu altyapı ile üniversitemizin sahip olduğu bilgi ve birikimi bütünleştireceğiz. Bunu yaptığımız zaman ayrışacağız, bunun farkındayız. İnşallah bu tesiste çok sayıda sporcu yetişecek. Milli takımların burada antrenmanlarını yapması konusunda da hiçbir tereddüdümüz yok. Kampüsümüz onların sportif aktivitelerine açıktır. Sonuçta bu tesisler devletimizin vergileriyle yapılmış, devletimize ait yerler."

Rektörümüz Güran, tesisin yapılmasındaki katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığına teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Bak, Dr. Kasapoğlu ve Prof. Dr. Güran, açılıştan sonra spor merkezini gezdi.

Hacettepe Atletik Spor Merkezi’ne ait özellikler:

Yüzme Havuzu
Hacettepe Atletik Olimpik Yüzme Havuzu bir tam olimpik (25 m x 50 m) bir adet de (25 m x 7.5 m) ısınma havuzuna sahip. 800 kişilik geniş tribünüyle düzenlenecek müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek kapasitede. 
 

Fitness Merkezi
Hacettepe Atletik fitness merkezi, 4 katlı olup toplam 6000 m2 kulanım alanına sahip. Merkez içerisinde, ağırlık eklemeli makineler, kablolu makineler, serbest ağırlıklar, crossfit istasyonu, koşu bantları, yatay-dikey bisikletler ve eliptiklerin yer aldığı serbest egzersiz alanlarının yanı sıra serbest olarak kullanılabilen basketbol, masa tenisi ve squash salonları bulunuyor. Bu alanlar haricinde merkez içerisinde grup dersleri ve eğitimler için ayrılmış okçuluk, jimnastik, dövüş sporları, pilates, yoga, dans ve spinning stüdyoları mevcut. Geniş kullanım alanı ve bünyesindeki profesyonel donanımlar ile Ankara’da sayılı tesisler arasında yer alıyor.

Kardiyo alanlarında 16 koşu bandı, 3 kürek, 13 eliptik 7 dikey ve 7 adet yatay bisiklet bulunuyor. Spinning stüdyosunda 16 adet İspanya üretimi BH Fitness marka spinning bisikleti bulunuyor.
Fitness alanlarında 22 adet kablolu makine, 62 adet de ağırlık eklemeli makine ve serbest çalışma sehpası var. Bu ekipmanlar haricinde, tesis bünyesinde serbest ağırlık ve fitness çalışmalarında kullanılabilecek farklı ağırlıklarda dumbelllar, sağlık topları, olimpik barlar ve bosu topları yer alıyor.

Pilates stüdyosunda ise, 2 adet Cadillac Reformer ve 2 adet Tower Reformer bulunuyor. Bu salonda ayrıca yer pilates çalışmaları için de aynalı geniş bir boş alan var. Ekipmanlar arasındaki 21 adet pilates matı, topu ve bantları ile bu salonda pilates çalışmaları yapılabilecek.