Hacettepe IDEAL, öğrencilerin girişimci potansiyelini ortaya çıkaracak

2022 yılında “Fikirleri İşe, İşi Değere Dönüştürüyoruz” düşüncesiyle kurulan Hacettepe IDEAL Girişimcilik Çalışma Grubu "Girişimciliğe İlk Adım" adlı girişimcilik eğitimlerine 2023-2024 Güz döneminde başlıyor.

10 Kasım 2023 tarihindeki açılış dersi ile başlayacak olan eğitim 6 hafta boyunca devam edecek ve 15 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda İş Fikri Geliştirme (Kasım), Değer Yaratma (Aralık) olmak üzere iki ayrı modülde toplam 12 oturumdan oluşan bir eğitim içeriği oluşturuldu.

Eğitici kadrosunda alanında uzman sektör profesyonelleri, girişimciler ve akademisyenlerin yer aldığı bu eğitimin temel misyonu, lisans öğrencilerinin girişimciliğe yönelik farkındalıklarını artırmak ve onları bu yönde cesaretlendirmek.

Program kapsamında ayrıca, belirli bir iş fikrine sahip aday girişimci öğrencilerin mentorluk yoluyla desteklenerek strateji, iş modeli, finans, pazarlama gibi temel işletmecilik becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Hacettepe IDEAL hakkında daha detaylı bilgi almak için http://ideal.hacettepe.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.