Hacettepe Üniversitesi ve Tennessee Üniversitesinin iş birliği

Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde, 27 Eylül 2023 tarihinde Tennessee Knoxville Üniversitesi (UTK) Temsilcisi olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Brad Day ve Michigan Eyalet Üniversitesi (MSU) Temsilcisi olarak Uluslararası Çalışmalar ve Programlar sorumlusu Sean C. Lawrie (J.D.) ile üniversiteler arası iş birliğini teşvik etmek ve bilimsel araştırmaları desteklemek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesinin uluslararasılaşması bakımından önemli bir adım atılan toplantıda, UTK temsilcisi Prof. Dr. Brad Day ile üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım arasında iş birliği anlaşması imza töreni gerçekleştirildi. 

Misafirlere, Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Gıda Biyogüvenlik ve Biyoteknoloji Araştırma ve Yayım Merkezi (IFBBC)’nde bir karşılama yapıldı, ardından IFBBC faaliyetleri hakkında Prof. Dr. Remziye Yılmaz tarafından sunum gerçekleştirildi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Brad Day / UTK, Sean C. Lawrie / MSU ve Yasemin Yelbay Yılmaz / Hacettepe Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü tarafından sunumlar yapılarak üç üniversite arasında iş birliğinin nasıl geliştirilebileceği tartışıldı.
Hacettepe Üniversitesi ile MSU arasındaki iş birliği anlaşmasının 8. yılına girmesinin de kutlandığı toplantıda, UTK ile yeni bir iş birliği anlaşması imza töreni gerçekleştirildi.
Toplantıya; üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Vural, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümran Uygun, IFBBC’den Prof. Dr. Remziye Yılmaz, üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güneş Esendağlı ve Mühendislik Fakültesi bölümlerinin başkanları katıldı.

Ayrıca, Prof. Dr. Selim Sualp Çağlar ve Dr. Şenay Topaloğlu eşliğinde Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (HUBIOM) ziyaret edildi.
 
Prof. Dr. Halil Vural’un ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeği ile toplantı sona erdi.