Hacettepe ve University College London ortaklığında yeni bir biyomalzeme kitabı yayımlandı

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Nanoteknoloji ve Nanotıp Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Gültekinoğlu Bayram ile University College London Makina Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Mohan Edirisinghe ve Dr. Jubair Ahmed ortaklığında "Biomaterials-Innovation for world healthcare" başlıklı Biyomalzeme kitabı IOP Science tarafından yayımlandı.

Kitap, dünya çapında sağlık hizmetleriyle ilgili kritik klinik uygulamalarda kapsamlı kullanım için seçilmiş yeni biyomateryallerin tanımı, biyofabrikasyonu ve kullanımına ilişkin genel bakış ve yol haritası sağlamayı hedefliyor.
Bu kitap, dünya sağlık hizmetleri için yeni biyomateryallerin geliştirilmesinde yaşam bilimi, mühendislik, tıp ve ilgili disiplinlerin iş birliğinde geliştirilen yeni nesil biyomalzemelere ışık tutacak. Yeni nesil biyomateryallerin modern üretim yöntemlerinin tanıtıldığı bu kitap kapsamında; parçacıklar, kapsüller, mikrokabarcıklar ve fiberlerin sağlık ihtiyaçlarına yönelik ayrıntılı uygulamaları tanıtıldı.

Kitaba aşağıdaki uzantıdan ulaşılabilir.