Hacettepe’de 56. akademik yıl açılışı

Hacettepe Üniversitesi yeni akademik yılını özel bir törenle açtı. Törende “Hacettepe Ödülleri” de sahiplerine takdim edildi.

Hacettepe Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yıl açılış töreni 24 Ekim’de Beytepe Yerleşkesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; Hacettepe Üniversitesi yönetimi ve akademisyenleri ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay katıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba diyen Hacettepe, akademik yıl açılış törenini Anıtkabir ziyaretiyle başlattı. Ardından kongre merkezinde düzenlenen açılış töreni kapsamında Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı öğrencileri tarafından mini bir konser verildi. 

Törenin açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, üniversitenin genel durumunu, sorunlarını ve geleceğe yönelik planlarını paylaştı.
Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde rol alan üniversitemiz İklim Elçisi Elif Ayhan da, iklim değişikliğine farkındalık yaratmak amacıyla bir konuşma yaptı. 
 

Hacettepe Ödülleri Takdim Töreni

Hacettepe Ödülleri’nin sahiplerine takdim edildiği törende; Hacettepe Üniversitesi Bilim-Bilim Teşvik, Sanat Teşvik, Topluma Hizmet ve  Eğitime Katkı ödülleri yaptıkları çalışmalarla fark yaratan bilim insanlarına takdim edildi.
1992 yılından bu yana düzenlenen “Hacettepe Ödülleri”nin temel amacı, araştırmacıların bilimsel çalışmalarını desteklemek, üstün niteliklerini ve başarılarını toplumla paylaşmak.